Skip to content

FAQ

Uw vragen, onze antwoorden, zoals u dat gewend bent.

Onder het mom van het antwoord hebben op alles, wordt er door Brewery42 gefocust om voor elke speciaalbier drinker een biertje te hebben. Van de enthousiaste jongeren op hun 18e verjaardag, tot de meest gevorderde drinkers. Om deze reden hebben wij lang nagedacht om een passend antwoord te formuleren: toegankelijk speciaalbier dat zelfs doordeweeks niet al te zwaar valt!

Maar hoe bedoelen we dat? Nou, het basis assortiment van Brewery42 wijst vanzelf welk biertje lekker is voor welke dag en geeft op het etiket een positieve draai aan de (normaliter) grauwe werkweek. Het assortiment varieert van bekende stijlen zoals een Belgian Blonde en Tripel, naar wat avontuurlijke stijlen zoals de Quadrupel en de Münchener Dunkel.

Daarom zijn wij als Brewery42 trots om u te verschaffen met de antwoorden op uw basis bier behoeften!

Van nanobrouwerij gevestigd in een schuur in Vriezenveen, tot eigenzinnig kernbegrip in de speciaalbierwereld. Geniet u van donker en sterk bier, of juist van iets lichts en fruitig? Brewery42 zal in de loop van de tijd een biertje hebben die op elke behoefte aansluit. Want een wereld waarin eenieder (met mate) kan genieten van speciaalbier is toch wel degelijk een einddoel.

Deze vraag is wellicht één van de belangrijkste vragen die wij helaas te vaak krijgen. De naam van iedereen’s favoriete brouwerij is afgeleid van een boek. Niet zomaar een stoffige roman die u bij uw tante in de boekenkast kunt vinden, maar hét boek.

Op 11 maart 1952 kwam toekomstig komiek, schrijver en producent Douglas Adams ter wereld. Hoewel hij scripts heeft geschreven voor hitseries zoals Monty Python en Dr. Who, is zijn naam vereeuwigd door het schrijven van een serie science-fiction boeken. Deze 5-delige serie genaamd “The Hitchhikers Guide to the Galaxy” vertelt over de avonturen van Arthur Dent en Ford Perfect. Na de uitgave van het laatste deel, zijn de boeken gebundeld tot één groot meesterwerk: The Ultimate Guide to the Galaxy.

Om een lang verhaal kort te maken, in het boek maakt men kennis met de intergalactische supercomputer “Deep Thought”. Deep Thought geeft na 7,5 miljoen jaar eindelijk antwoord op de ultieme vraag: “Wat is het antwoord op het leven, het universum en alles?”. De reactie van Deep Thought was simpel: “42”.

Wij krijgen veel vragen van verzamelaars of wij hen etiketten kunnen toesturen. Brewery42 besteld extra, losse etiketten om deze naar verzamelaars te kunnen sturen. Schroom niet om ons hierover te mailen.

Onze recepten worden op twee verschillende locaties gebrouwen, afhankelijk van de situatie. Brewery42 is gevestigd in Vriezenveen en daar worden dan ook alle recepten ontwikkeld op kleine schaal. Zodra wij tevreden zijn met het recept word er contact opgenomen met een huurbrouwer om het bier op grote schaal en volgens de HACCP-normen wordt gebrouwen.

In het kort: wij bedenken de recepten en omdat wij respect hebben voor u en uw gezondheid, worden de bieren op commerciële schaal gebrouwen door de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij te Dalfsen.

Brewery42 is in 2020 door onszelf uitgeroepen tot het leukste bedrijf van Europa! Met zo’n grote accolade is het niet verrassend dat men zich graag bij het personeel van Brewery42 voegt. Helaas moeten wij u allen teleurstellen, op dit moment heeft Brewery42 geen vacatures openstaan voor nieuwe collega’s. Studenten mogen echter altijd aankloppen voor onbetaalde stages. Uw dagelijkse taken zullen vooral bestaan uit het halen van koffie voor de brouwers (of bier, mocht het na elven zijn).

U kunt het zo gek nog niet bedenken, of we hebben er een antwoord op. Zelfs in gevallen van de liefde halen wegraag de vraagtekens weg.

Brewery42 telt slechts één vrijgezel tot het personeel: de ontzettend charmante en zorgzame motor van de brouwerij, Tobias Ramerman mist nog een schone dame aan zijn zij. Mocht u, of iemand die u kent, van het vrouwelijke geslacht zijn en tussen de 18 en 25 jaar zijn, schroom dan niet om uw contactgegevens via het contactformulier achter te laten!

We begrijpen overigens heel goed dat het een ‘red flag’ zou kunnen dat deze beste man nog geen wederhelft heeft kunnen vinden met zijn killer looks, maar we garanderen u dat deze jongen het beste is wat de brouwerij te bieden heeft.