Skip to content

Met een zware week voor de boeg is het belangrijk om te onthouden: Een goed begin is het halve werk. Aftrappen die week!

Met deze historische woorden trapt Brewery42 zijn eerste biertje af. Deze bijzondere bierstijl werd ontdekt door brouwer Kevin in zijn tochten door het Beierse landschap. In dit prachtige landschap ontdekte hij, op grootte hoogte de Münchener dunkel. Het stuitten op deze ontzettend complexe bierstijl zette hem op het pad om samen met Brewery42 een smakelijke, doch makkelijk doordrinkbare Münchener dunkel te ontwikkelen.

Hoewel Kevin was overtuigd van de volle smaken en de lichte body, stonden er tegenover hem vier aarzelende vennoten. Geen van hen was bekend met deze soort en waren onzeker of dit nou het beste bier was om mee te beginnen. Desalniettemin begon Brewery42 op 1 maart 2020 aan de eerste brouwdag. De eerste testbrouw was direct al een hit (in zoverre een stel amateur brouwers een hit konden hebben), maar er was nog een lange weg te gaan. De volgende weekenden zwoegen en testen hebben zich gemanifesteerd in de Aftrapper. 

Dit bier, met zijn tonen van gebrande mouten maar ontzettend goede drinkbaarheid, bleek het perfecte bier voor de maandag te zijn. Het is dan ook het perfecte biertje om de week en de lijn van Brewery42 mee af te trappen. Aftrappen die week!!

Monday’s answer to everything!